Sisältö

- Aloitussivu

- Mustaherukka

- Herukan käyttö

- Omena

 

 

 

 

 

Sivu  2016

 

 Kuvia Seppälänmäen marjatarhalta

         Kuvat avautuvat suurempana klikkaamalla niitäIstutimme ensimmäiset mustaherukan pensaat v 2010. Kuva niistä on otettu kesällä 2013. Herukoita voi käydä itse poimimassa. Niitä on tarjolla sesonkiaikana myös konepoimittuna.

Viereisessä kuvassa on talomme herukoiden poimintakone. Pääosa herukoista poimitaan koneella. Konepoimittua mustaherukkaa voi  sesonkiaikana ostaa laatikoittain tilaltamme.

Keväällä 2013 istutimme 600 omenapuuta. Niistä kerättiin kukat v 2013 pois, jotta ne kasvaisi kokoa. Ne on vartettu (B9) kääpiöperusrunkoihin ja satoa niistä saatiin jo v 2014. Täällä Savossa menestyy yli sata omenalajiketta, joista asiantuntijat valitsi meille kolme kesä- ja kolme syyslajiketta.  Vuonna 2016 saatiin niistä jo runsas omenasato. Omenapuun astiataimia on myynnissä koko kesän.
Mustaherukan viljelyn rinnalla kasvatamme mustaherukan taimia. Saatavana on koko kesän kookkaita astiataimia sekä keväällä ja syksyllä kookasta  kaksivuotista avojuurista mustaherukan tainta. (Syysistutukseen v 2018 Mustaherukan  avojuuriset taimet 1,5 €/kpl yli 100 kpl erinä - - -  soita ja tilaa - - -)

Muitakin marjakasvien taimia on meillä myynnissä.

Vadelman, mustavadelman, viherherukan, punaherukan, valkoherukan, kultaherukan, marjasinikuusaman, aronian ja
ruusujuuren taimia.

Tervehtien Reijo Matilainen puh 050-55 44 302